lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Framtidsnamnen att ha koll på i Almedalen

Publicerad: 26 juni 2015, 08:38

Magnus Ek, Sara Yazdanfar och Mårten Roslund

Här är framtidsnamnen att hålla extra koll på i Almedalen.
Listan har tagits fram av pr-byrån New Republic efter samtal med intitierade personer både inom, och utom partipolitiken.

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2015Almedalen

Katarina Ekspong

katarina.ekspong@gd.se


Den färskaste makthavaren är Magnus Ek, ny förbundsordförande i cuf, men pr-byrån New Republic har sammanställt en lista på 26 heta framtidsnamn inom svensk politik. Personer som ännu inte är helt etablerade, men som nu succesivt börjar erövra plattformar i partier, tankesmedjor eller i sociala medier.
Personerna presenteras utan någon inbördes rangordning.

Andrea Törnestam
@andreaTRNSTM
Styrelseledamot i @ssu_sverige och i @lsu_se Står som ensam kandidat till att bli ny förbundssekreterare i SSU efter sommaren, en viktig position i partiet.

Anton Wemander Grahm @antongrahm
Förbundsstyrelseledamot för @LUFswe. Nominerad av valberedningen till förbundsordförande inför kongressen i höst. Även @henrikedin och @kajsadovstad konkurrerar om posten.

Bodil Sidén @bodilsiden
Andra vice förbundsordförande i @muf. Debattglad feminist som kommer debattera både surrogatmödraskap och porrfritt i Almedalen.

Caspian Rehbinder @crehbinder
Nybliven politiskt sakkunnig åt @centerpartiet i de viktiga migrations-och integrationsfrågorna. Andra vice ordförande i @centerstudenter

Diana Mamendi @dianamamendi
Ansvarig för att anordna onsdagsfikorna för Moderatskolungdom Stockholm och har därmed ett brett kontaktnät bland aktiva unga moderater och inbjudna talare. En drivande kraft inom MSU-kommittén och refereras till som ”nästa Tina Ghasemi” (riksdagsledamot)

Hanna Cederin @kepshanna
Valdes i våras till förbundsordförande i @ungvanster, efter att tidigare bland annat varit förbundssekreterare. Har i intervjuer sagt att hon vill göra förbundet mer populistiskt.

Hanna Lidström @hannalidstrom
Hanna Lidström sitter i @gronungdom förbundsstyrelse och ansvarar där bland annat för klimat- och miljöfrågor. Politisk sekreterare för @miljopartiet i Haninge. Skribent på vänsterorienterade @politism

Henrik Vinge @vingehenrik
Presschef hos @sdriks Tidigare styrelseledamot i SDU, numera en av Sverigedemokraternas viktigaste tjänstemän.

Hermes Holm @hermesholm
Arbetade ideellt för @feministerna under EU-valrörelsen som pr-strateg. Nu kanslichef åt @SorayaPostFi i Europaparlamentet.

Hugo Fiévet @Hfievet
Vice ordförande och socialpolitisk talesperson i @KDUSverige, en post som tidigare innehades av bland annat @BuschEbba

Magnus Ek @Magnusemick
Almedalens färskaste makthavare? Tog precis över rollen som förbundsordförande i @cuf och tar nu också plats i partistyrelsen.

Mårten Roslund @MartenRoslund
Ledamot i @gronungdom förbundsstyrelse. Tidigare språkrör för Grön Ungdom Bohuslän och varit med och startat GU i London. Sannolik språkrörkandidat för Grön Ungdom när Lorentz Tovatt slutar.

Nooshi Dadgostar @nooshiit
Bostadspolitisk talesperson för @vansterpartiet. Etablerad som riksdagsledamot som förväntas ta mycket större plats i partiet framöver.

Paula Bieler @paulabieler
@sdriks talesperson i jämställdhets-, integrations-, minoritets- & familjefrågor. Ung och kvinna som hörs och syns allt mer i ett parti som annars präglas av de fyras gäng.

Sara Yazdanfar @SaraYazdanfar
Politiskt sakkunnig till inrikesminister Anders Ygeman (S). Kandiderar till den tunga posten som ordförande i @ssu_sverige i höst, vilket också innebär en plats i @socialdemokrat verkställande utskott. Tidigare kommunikatör på @losverige

Sigrid Rydell Johnson @sigridrj
Politisk assistent till @bjorklundjan. Innehar förtroendeuppdrag för både @folkpartiet i Stockholms stad och @LUFswe.  

Silvia Kakembo @silviakakembo
Projektledare för @arenaakademin som tar upp kampen mot högern i ideologisk skolning för unga och bidrar till idéutveckling för politiskt intresserade på vänsterkanten.

Bubblare:
Alfred Askeljung @alfredaskeljung
Förbundsordförande för @centerstudenter, förmodligen det inflytelserikaste av de borgerliga studentförbunden.

Alexandra Ivanov @alexandraivanov
Ordförande för @_FMSF samlingsorganisation för landets liberala och konservativa studentföreningar. Bidrar till viktigt syre i den borgerliga idédebatten. Många etableradeborgerliga politiker och opinionsbildare har bakgrund i föreningen.

Axel Hallberg @HallbergAxel
Språkrör för Grön Ungdom Syd och styrelseledamot för MP Lund. En Fridolin-typ som likt Fridolin gjorde succé på mp-kongressen redan som 15-åring.

Benjamin Dousa,@BenjaminDousa
Riksordförande för @moderatstudent. Har argumenterat för att det borde kosta pengar att studera på universitet.

Daniel Riazat @DRiazat
Riksdagsledamot och skolpolitisk talesperson för @vansterpartiet- samt en av grundarna till nätverket Dalarna Mot Rasism.

Max Sjöberg @maax747
Ordförande för LUF Väst som tidigare gästtwittrat för @folkpartiet. Har lokala uppdrag i Västra Götaland-regionen.

Neira Kahrimanovic @neiradk
Utbildningspolitisk talesperson samt förbundsstyrelseledamot för @gronungdom. Växjö kommunfullmäktige och utbildningsnämnden för Miljöpartiet.

Philip Botström @philipbotstrom
Förbundsledamot i @ssu_sverige och kandidat till ordförandeposten. Klassisk socialdemokrat som talar mycket om frihet och jämlikhet

Sofia Arkestål @spfoia
Libertarian som är duktig på att använda sociala medier för opinionsbildning. Driver den populära nyhetstjänsten Bubb.la samt frihetsfika.se via vilken privatpersoner kunde stödköpa fika från Ingeborgs Bageri i Linköping som facket satte i blockad och stämde.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev