Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Från musik till bred underhållning

Publicerad: 29 september 2008, 06:17

Musikpressen har det allt tuffare och nu lägger engelska Q Magazine om utbudet och blir en bred underhållningstidning. Första numret av ”nya” Q har ACDC på omslaget.


Q Magazine ändrar inriktning.

Parallellt med skivförsäljningen rasar har musiktidningen allt svårare att överleva. Tidningarna förändrar format, skickar med allt fler cd-skivor men upplagorna går nedåt.

Q Magazine, som startade 1986, borde dock tillhöra en av de magasin som borde ha chans att överleva eftersom tidningen har nischat in sig på en äldre publik som fortfarande köper cd-skivor.

Men Q:s upplaga faller och nu tar man det drastiska steget att byta koncept. I morgon, 30 september, kommer Q i ny scenkostym. Långa recensioner av Dire Straits skivor har åkt ut till förmån för bevakning av allt som kan tolkas som underhållning – inklusive en A Rock 'n' Roll Travel-avdelning och prylsidor.

Det betyder inte att Q lämnat musiken. Nya omslaget med ACDCs Angus Young, första intervjun på åtta år, visar att nya Q Magazine inte är en revolution.

Nyligen startade Q en radiostation och en tv-kanal.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.