Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Från tonårstönt till tv-stjärna

Publicerad: 21 maj 2008, 17:56

Tonårstönt blev omslagskille. Resumé träffade skådespelaren Patrick Dempsey, som har blivit ansiktet utåt för både internationella skönhetsjätten Avon och klädmärket Versace, när han var i Stockholm för att marknadsföra sin nya film.


Patrick Dempsey var i Stockholm för att marknadsföra nya filmen ”Brudens bäste man”. Foto: Maja Suslin/SCANPIX

Patrick Dempsey är kanske mest känd för den klassiska 80-talsrullen ”Can’t buy me love” där han spelar tönten som vill bli populär, samt på senare tid för sin roll som Dr Derk Shepard i serien ”Grey’s anatomy”. Själv berättar han att han genomlevde över tio år av motgångar i sin karriär mellan de två stora genombrotten.
– Konkurrensen i Hollywood är stenhård. Man vet aldrig om ens senaste projekt blir det sista, säger han till Resumé.

Under nittiotalet hade han främst mindre roller i tv-produktioner och i filmer som inte ens gick upp på biograferna. Det andra genombrottet kom när han dök upp i ”Grey’s anatomy” 2005, serien som i dag har gjort honom känd för fansen som ”Dr McDreamy”.
– Det är jättefestligt faktiskt. Ibland ser jag mig i spegeln och frågar mig själv vilken kille de pratar om. När marknadsföringskarusellen sätter i gång gör den att medierna projicerar en image som man själv kanske inte helt känner igen.

Efter de senaste årens framgång verkar alla vilja ha en bit av Patrick Dempsey. Två kosmetikaföretag tog kontakt med honom och kom med förslag om att fronta en kampanj för herrparfym. Han valde Avon, eftersom hans fru är knuten till företaget.

I Avonsamarbetet är Patrick Dempsey inte bara herrdoftens ansikte utåt, utan äger även en del av projektet och är delaktig i framställningen av doften som ska lanseras i USA under hösten 2008 och globalt under 2009.
– Jag var inte en herrparfymentusiast från början, men nu när jag är så pass involverad tycker jag att processen är helt fascinerande, säger han.
I slutet av förra året blev det också klart att han ska fronta Versaces nya vår-/sommarkollektion för män.

Även samarbetet med Versace kom sig naturligt, berättar Patrick Dempsey.
– Det var kläder jag använde ändå, jag älskar deras kostymer. De är riktigt klassiska. Jag har nog alltid varit en Versace-kille.

Att arbeta med huvuddesignern Donatella och resten av familjen Versace tycker han dessutom är en mycket positiv upplevelse.
– Jag får ju en massa stiliga kostymer. Men jag skänker bort en hel del också – både till välgörenhet och folk jag känner.

I den nya filmen ”Brudens bäste man”spelar han en casanovatyp som inte förstår att han har funnit sin stora kärlek förrän han är på väg att förlora henne, en traditionell romcom. Vid frågan om han själv skulle gå och se en sådan ”chickflick” skrattar Patrick Dempsey.
– Jag går sällan själv på bio. Men jag har hört att killen som spelar huvudrollen är väldigt bra, så honom skulle jag vilja se. Nej, allvarligt – det är en bra film.
Säger han och avfyrar han ännu ett Dr McDreamy-leende.
Rebecca Martin

Fakta: Patrick Dempsey

Född: 13 januari 1966 i Lewiston, Maine, USA
Bor: Los Angeles Familj: Frun Jillian, dottern Talula samt tvillingsönerna Sullivan och Darby
Känd från: Kanal 5:s ”Grey’s anatomy” och kultrullen ”Can’t buy me love”
Aktuell med: Filmen ”Brudens bäste man” som har Sverige-premiär den 30 maj
Smeknamn: Dr McDreamy
Okänt intresse: Bilsport och antikviteter

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.