Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fredde Granberg satsar på reklamfilm

Publicerad: 17 april 2008, 11:03

Fredde Granbergs produktionsbolag Happy Fiction ska börja göra reklam. Med humor och dramaturgiskt tänk ska man röra om i branschgrytan. Det första resultatet får vi se efter sommaren.


Kenna Grünn, Fredde Granberg & Lukas Wojarski på Happy Fiction.

Happy Fiction, med delägarna Lukas Wojarski, Thomas Claesson och Fredde Granberg ska börja producera reklamfilm. Produktionsbolaget hoppas kunna använda kända regissörer och skådespelare från sitt kontaktnät i filmbranschen. Det är meningen att man tillsammans med etablerade reklambyråer ska sätta sig ned och arbeta fram idéer.
– Vi har ett dramaturgiskt tänk från film- och tv-produktionen. Sedan gillar jag formatet, att berätta en story på kort tid, säger Fredde Granberg.

Har du någon drömkund så här i början?

– Bilreklam skulle jag vilja göra. Bilar för mig är en rolig produkt. Men nu går ju alla bilreklamer ut på ”att
du får ett bättre liv” om du köper en bil. Så det skulle vara kul att föra in humorn i bilreklamerna.

Om Ford skulle komma och be er återförena Ronny & Ragge, vad skulle du säga då?

– Haha! Då skulle jag sätta mig i krismöte med Peter Settman. Nej, men allvarligt. Då skulle vi få sätta oss ner och titta på det.

Kenna Grünn är ny creative på Happy Fiction och säger själv att han är den främsta anledningen till att man nu lägger reklamfilm till verksamheten. Han har tidigare arbetat på Entrappa och drivit Funfair Factory.
– Reklam är väldigt roligt. Sedan är steget inte så långt från det vi håller på med nu, säger han.

Även Kenna Günn går i gång på bil och spritreklam. Sedan tycker han att tv-spelsmarknaden är rolig.
Happy Fiction grundades 2001 och gjorde förra året långfilmen ”Kärringen därnere”. Tidigare har man bland annat producerat humorserierna ”Midgård” och ”Doktor Mugg” för TV4.

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.