onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fredrik Toreskog lämnar Goss

Publicerad: 23 maj 2011, 11:07

Personaltappen fortsätter för Goss. Efter copyn Ulrika Goods byte till CP +B Europe lämnar nu projektledaren Fredrik Toreskog. Han tar jobbet som kommersiell chef på 2Entertain.

Ämnen i artikeln:

Fredrik ToreskogGoss

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Fredrik Toreskog

Tidigare i år lämnade copywritern Ulrika Good Göteborgsbyrån för CP + B Europe. Efter fem år på Goss lämnar Fredrik Toreskog för att bli kommersiell chef på 2Entertain.
– Ibland dyker det upp chanser som man inte kan tacka nej till. Mitt stora intresse är underhållning. Att då få jobba med nordens största upplevelseföretag känns väldigt bra, säger Fredrik Toreskog.

Under pappaledigheten har Fredrik Toreskog närt sitt intresse för underhållning genom att fylla konserthuset med 1100 människor och samla in pengar till barnsjukhuset i Göteborg. Han har tidigare arbetat med event marketing på Ogilvy. Nu lämnar han reklamvärlden för underhållningsbranschen.
– Mitt ansvarsområde liknar marknadschefens. Jag har ett stort ansvar att få en större publik att komma och titta på de produktioner som 2Entertain erbjuder, säger Fredrik Toreskog.

Varför lämnar du just nu?
– Jag har inte funderat på att lämna innan. Ibland känns det rätt i hjärtat helt enkelt. Jag har hållt på med underhållning i hela mitt liv och att få jobba med sin hobby känns helt rätt.

Han tycker inte att jobbytet innebär att han lämnar reklamvärlden.
– Som kommersiell chef är kampanjerna alltid centrala. På det sättet lämnar jag inte reklambranschen. Skillnaden blir att jag hamnar på köpsidan, säger Fredrik Toreskog.

Mest stolt är han över att ha vunnit Abba-pitchen för Kalles kaviar och för arbetet med Stöten i Sälen. Han är också nöjd med att byråns kundnöjdhet har blivit prisad.
– Vi hamnade i topp i Resumés KBB två år i rad. Och jag som projektledare har haft vissa av kundkontakterna, så det är jag stolt över.

Det blir ingen semester mellan jobben för Fredrik Toreskog. Han börjar på 2Entertain redan 1 juni.

Vad kommer du att tjäna?
– Det är förtås ingenting jag vill kommentera.

Kommer du att tjäna mer pengar än på Goss?
– Det vill jag inte heller kommentera. Jag kan helt ärligt säga att det inte handlar om pengar. Det är ett beslut från hjärtat.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev