Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Frenkel hoppar av från Passion for Business

Publicerad: 16 september 2008, 09:30

Efter första numret lämnade Carina Nunstedt. Efter andra numret lämnar den påtänkte delägaren Henrik Frenkel Passion for Business. – Jag kunde helt enkelt inte räkna hem kalkylen, säger han.


Henrik Frenkel hoppar av Passion for Business. Foto: Viggo Cavling.

Entreprenörsprojektet Passion for Business har utan överdrift fått en tuff start. Den nya affärstidningen beskrevs som ett drömprojekt när Bonnier-avhopparen Carina Nunstedt och hennes affärspartner, Anna Carrfors Bråkenhielm, presenterade tidningen.

Men två starka viljor kunde inte enas i syn på verksamheten. Redan efter ett nummer av Passion for Business hoppade Carina Nunstedt av.

Nu gör tidningsmakaren Henrik Frenkel samma sak efter andra numret. Frenkel kallades in efter Nunstedts plötsliga avhopp i våras för att bli styrelseordförande för Passion for Business.

Han förklarade då för Resumé att han skulle jobba med både affärer och redaktionellt innehåll. Dessutom skulle han rekrytera nya chefredaktören.
Om Passion for Business sa Henrik Frenkel:
– Den påminner om både Veckans Affärer och Chef. De tidigare försöken att göra affärstidningar för kvinnor har varit väldigt mycket ”kvinnor kan”.  Nu finns för första gången jordmån för en renodlad tidning för kvinnor som vill utvecklas i sitt jobb.

Men efter ett nummer låter det annorlunda:
– Utgångspunkten var att jag skulle gå in som partner. Men sedan vi gjort en genomlysning av företaget, meddelade jag Anna redan för månad sedan att jag inte går in som delägare.

Enligt Henrik Frenkel fortsatte han att jobba som rådgivare till Anna Carrfors Bråkenhielm under en månad efter beskedet. Men nu hoppar han även av rådgivarrollen.
– Nu har hon fått alla råd som hon behöver, och nu är det upp till henne att agera på de råden.

Vilka delar i genomlysningen fick dig att avstå delägarskapet?
– Jag fick syn på hela affären. Och det kommer att ta lång tid att få lönsamhet på den tidningen. Jag kunde helt enkelt inte räkna hem kalkylen. Det kommer att krävas någon som är mer finansiellt uthållig än jag. En affär måste gå att räkna hem efter tre år för att jag ska vara intresserad.  

Vem tror du kan räkna hem kalkylen?
– Någon som kan hitta en struktur för att hålla ned kostnader och att få ut synergier. Det är väldigt tufft att driva förlag kring en tidning. Men jag tycker fortfarande att konceptet är intressant och redaktionen gör en fantastiskt bra tidning. Och Anna Carrfors Bråkenhielm är mycket spännande entreprenör.

Vad betyder konjunkturläget för ditt beslut?
– Det är tufft för alla tidningar, och det är klart att det är extra tufft för en tidning som håller på att etablera sig.

Hann du med att rekrytera en ny chefredaktör?
– Nej, vi bestämde oss för att lägga den rekryteringen på is under hösten.

Resumé har sökt Anna Carrfors Bråkenhielm som låter hälsa att hon är fullt upptagen med att färdigställa nummer tre av Passion for Business.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.