Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Frida Boisen gör en Amelia – igen

Publicerad: 5 januari 2012, 08:12

Årets första nummer av Topphälsa.

Frida Boisen, chefredaktör på Topphälsa, gör en så kallad Amelia – pryder omslaget på sin egen tidning. – Förra numret med mig på omslaget (nummer 5, 2010) är faktiskt den utgåva som sålt bäst med lösnummer i Topphälsas historia, säger Frida Boisen till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

TopphälsaFrida Boisen

Bonnier Tidskrifters magasin Topphälsa rivstartar 2012 genom att ha chefredaktören Frida Boisen på omslaget till årets första nummer.

Tidningen vill på det sättet signalera att Frida Boisen – ”en vanlig människa” – vill ha en nystart, precis som så många andra nu efter årsskiftet.

Amelia Adamo var pionjär med att fronta sin egen tidning – fler har tagit efter, även om det inte är särskilt vanligt.

– Det här är andra gången för mig. Det sålde väldigt bra första gången, numemr 5 2010. Det är faktiskt den utgåva som sålt bäst med lösnummer i Topphälsas historia. Vi ville börja starkt och signalera en nystart, så det passade bra. Det var dags igen, säger Frida Boisen.

Topphälsa går starkt bland hälsotidningarna där flera andra magasin har det betydligt tuffare.  Tidningen fick dessutom en skjuts på prenumerantsidan i fjol då man tog över nedlagda Blossom Magazines prenumeranter. Frida Boisen vill dock inte avslöja hur många prenumeranter Topphälsa har i nuläget.

Topphälsa har en räckvidd på drygt 120 000 läsare och kommer ut 14 gånger per år. TS-upplagan var 52 500 exemplar 2010.

I år lanserar tidningen flera nya grepp. Bland annat dubbleras resorna med läsarna. Tidigare har det varit Portugal-resor två gånger årligen. Nu blir det även två resor till Turkiet. Dessutom blir det bland annat en träningscamp i Sunne.

– Vi har fler grejer på gång också, men det håller jag hemligt än så länge, säger Frida Boisen.

Fler som gjort en Amelia – förutom Amelia Adamo själv

*Elin Kling på Styleby
*Blondinbella på Egoboost
*Ebba von Sydow på Veckorevyn när det begav sig
*Carina Nunstedt i hennes sista nummer av Mama

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TopphälsaFrida Boisen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.