tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Frida minskar kostnaderna med fem miljoner

Publicerad: 4 december 2013, 12:41

(UPPDATERAD/Rättelse) Tjej- och kvinnotidskriftsförlaget Frida har haft ett bra år. Nettoomsättningen ligger på ungefär samma nivå som under föregående räkenskapsår – strax över 90 miljoner kronor. Finansnettot har dock ökat med nästan 6 miljoner kronor till 29,3 miljoner kronor. Förklaringen verkar stavas minskade produktions- och distributionskostnader.

Ämnen i artikeln:

GlitterFrida förlagFridaSolo

KB

Karl-Johan Byttner


Frida Förlag ägs till hälften av Prolex Film och Video AB och resterande 50 procent ägs av Aller Media.

Förlaget ger, förutom Frida, ut följande tidningar: Veckans Nu, Glaze, Solo, Glitter och Sodoku.

Frida  Förlag redovisar en nettoomsättning på nära 93 miljoner kronor för det  senaste räkenskapsåret – att jämföra med 92,1 miljoner kronor året  innan.

Omsättningsökningen är visserligen blygsam, men resultat efter  finansiella poster, finansnettot, går från 23,5 miljoner kronor till  29,3 miljoner kronor. Det vill säga en ökning med nära sex miljoner kronor.

Förlaget har visserligen minskat det  genomsnittliga antalet anställda från 20 till 18 personer med minskade  kostnader som följd, men det är snarare minskade produktions- och  distributionskostnader som verkar vara en bidragande orsak till  framgångarna.

Har här kostnaderna minskat med cirka 5 miljoner kronor till nära 44 miljoner kronor.

Bolaget ger ingen utdelning till aktieägarna, utan hela överskottet återinvesteras i verksamheten.

Frida ska bland annat lansera en ny tidskrift för unga kvinnor upp till 30-35 år. Det blir en livsstilstidning som har ett särskilt fokus.

Förslaget tänker också genomföra digitala satsningar och knyta samman tidskrifterna med den digitala världen.

Hur har ni lyckats med konststycket att spara fem miljoner kronor?
– Vi försöker att rationalisera så mycket vi kan – det vill göra saker på enklare sätt och kapa ledtiderna – och det är också därför vi har lyckats spara fem miljoner kronor, säger Ove Jerselius.

Rättelse:
Resumé har tidigare nämnt att löner och ersättningar till vd och styrelse ligger på cirka 6 miljoner kronor, men uppgiften är felaktig det utgår ingen ersättning till styrelsen och inte heller någon vd-lön i en sådan form.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev