Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Friends snällkalender är tillbaka

Publicerad: 29 oktober 2018, 12:13

För tredje året i rad lanserar antimobbningsorganisationen Friends en snällkalender – en adventskalender med en god gärning för varje lucka.


Ämnen i artikeln:

Friends

Friends lanserade första gången snällkalendern 2016. Efter första årets succé, då 18 000 kalendrar snabbt sålde slut, kom den både ut förra julen och kommer alltså ut igen nu i jul.

– Det känns fantastiskt att vi i år utvecklat kalendern, både gentemot skolvärlden men också med barnens egen röst. Idag är 60 000 barn i Sverige utsatta för mobbning. Enbart en snällkalender stoppar förstås inte mobbning, men vi hoppas att den kan bidra till ett varmare samhällsklimat i december, där fler känner sig sedda. Samtal om vänskap och hur vi behandlar varandra är viktiga både för barn och vuxna, säger Per Leander, generalsekreterare på Friends, i ett pressmeddelande.

För första gången i år valde man ut de goda gärningarna genom att i en tävling låta skolklasser skicka in förslag på snälla handlingar i kalendern. Vann gjorde elever från Karl Johansskolan i Limhamn, vars förslag i år är med i kalendern. Man har även utvecklat konceptet genom att ge ut extramaterial för lärare med tips på hur de kan använda kalendern i klassrummet.

Ämnen i artikeln:

Friends

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.