Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fullservicebyrån Oh My gör dokumentär om könskorrigering

Publicerad: 12 december 2018, 12:26

Kamilla Petersson från dokumentären och Christian Albinsson, content director & medgrundare av Oh My

Kortfilmsdokumentären "Hej alla damer" är ett led i byråns satsning på rörlig bild och handlar om en sextiotreårig kvinna som drömmer om en väninna att dela livet med.


Ämnen i artikeln:

Oh MySveriges Television

Oh my har verksamhet på tre orter i Sverige samt Oslo i Norge och har kunder såsom  CSN, Svenska kyrkan, Ishotellet, Svenska Handbollslandslaget och Tv4. Satsningen har involverat många på byrån, bland andta Charlotte Frandell (filmfotograf och producent på byrån) som regissör och Anna Thanner (copywriter) som redaktör.

– Jag lärde känna Kamilla innan hon kom ut som kvinna. Som man (Roul Petersson) upplevde jag en väldigt introvert och tillbakadragen person. När Kamilla kom ut i full blom såg jag något annat – en livskraftig, social och sprudlande person. Den förändringen kändes spännande och något som jag ville skildra. Så började dokumentärfilmsprojektet, säger Christian Albinsson, en av grundarna av fullservicebyrån Oh My, i ett pressmeddelande.

– Vi har varit med vid många olika händelser och viktiga milstolpar i Kamillas liv. Jag minns speciellt när hon hade fått hem ett brev från Försäkringskassan med sitt nya personnummer. Hon ringde oss och vi åkte dit direkt. Det är en scen som är väldig äkta och stark. Vi hoppas att detta är starten på många liknande projekt. På Oh My är vi duktiga på att berätta historier och hitta rätt distribution, kommenterar Christian Albinsson

Dokumentären kommer sändas i SvT2 27 december.

Ämnen i artikeln:

Oh MySveriges Television

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.