Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fusion blir miljonklipp för Sandberg och Trygg

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Det har varit en turbulent vecka för reklambyrån Sandberg & Trygg.I fredags avgick Steve Trygg som styrelseordförande. Idag får byrån nya ägare och värdet på de två huvudägarnas aktier stiger med 7,6 miljoner kronor.


I januari förra året köpte it-konsulten AU-System reklambyrån Sandberg & Trygg. Det bokförda värdet för Sandberg & Trygg var i AU-Systems årsredovisning år 2000 186 miljoner kronor.I och med köpet fick Sven Sandberg 1,5 miljoner aktier i AU-System. Steve Trygg fick strax under en miljon aktier. I dag står det klart att it-konsulten Teleca vill köpa konkurrenten AU-System. Betalningen sker med aktier i Teleca.För varje AU-Systemaktie erbjuds 0,2093 aktier i Teleca. Detta innebär en rejäl budpremie. I fredags var köpkursen för en aktie i AU-System 10,1 kronor medan en aktie i Teleca kostade 63 kronor.För Sven Sandberg innebär det att hans AU-System aktier, som i fredags var värda 14,9 miljoner kronor, idag är värda 19,4 miljoner kronor. I fredags lämnade Steve Trygg både AU-System och Sandberg & Trygg, efter att han blivit kritiserad för att han var på väg att ta plats i porrkoncernen Milcap Media Groups styrelse. Han valde dock att hoppa av det uppdraget redan innan han tillträtt.Huruvida han behåller sina aktier i AU-System trots avhoppet är oklart.- Jag vill inte gå in på några detaljer i vårt kontrakt, säger Sven Sandberg, vd för Sandberg & Trygg.Om Steve Trygg har behåller sina aktier innebär affären att de stiger i värde från 9,9 miljoner kronor till 12,9 miljoner kronor. Sven Sandberg tror inte att dagens affär kommer att påverka Sandberg & Trygg. Som aktieägare i AU-System har han inte tagit ställning till den nya affären.- Jag får fundera på det nu i december, säger han.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.