torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Garbergs nya SL-app ska agera konstguide i tunnelbanan

Publicerad: 12 juni 2019, 07:23

Stockholms lokaltrafik vill lyfta fram den berömda konsten i tunnelbanan. Därför släpper man nu appen SL ArtGuide, framtagen av Garbergs, som kommer ge användarna historien bakom konstverken.

Ämnen i artikeln:

GarbergsStockholms lokaltrafik

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Konsten i Stockholms tunnelbana brukar kallas för världens längsta konstutställning. Totalt rör det sig om 94 mosaiker, skulpturer, målningar, installationer, ristningar och reliefer på 100 stationer.

Redan i dag finns små informationsplacketer på tunnelbanestationerna, men nu vill SL satsa ytterligare på att sprida information om konstverken. Därför har man gett reklambyrån Garbergs i uppdrag att ta fram appen SL ArtGuide. Via appen kan användarna få ljudguidning för 21 av de 100 stationerna.

– Ända sedan 50-talet är konsten en viktig del i utformningen av den offentliga miljön. SL har en lång tradition av samarbete med konstnärer som grundar sig i en demokratisk ambition om att konst ska vara tillgänglig för alla. Därför tycker vi också att det är hög tid att världens längsta konstutställning får en audioguide för alla som är intresserade och vill lära sig mer, säger Thomas Hansen, marknadschef på SL.

Appen kommer från och med vecka 24 marknadsföras på reklamtavlorna på tio stationer.

– Under det här projektet har vi påmints om att vår tunnelbana är unik i världen och att vi stockholmare har all anledning att vara stolta över den. Kan man mer om konsten blir det dessutom roligare att åka kollektivt, säger Petter Ödeen, art director på Garbergs.

Arbetsgrupp SL:
Thomas Hansen, marknadschef
Veronica Aasa, projektledare och kampanjansvarig

Garbergs:
Mehrnaz Bejne, projektledare
Emilie Röhl, produktionsledare
Petter Ödeen, AD
Hampus Mattsson och Lina Bergman, copywriter
Emad Kurdie, grafisk formgivare
Ljud: Swartling
Produktion Röst: Alexander Karim
App utvecklare: Vojo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev