Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Garbergs säger upp fyra

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Senast i raden av byråer som ser över sin kostnadskostym är Garbergs. Nu tvingas byrån säga upp fyra personer, både kreatörer och administratörer.


I april tillträdde Peter Westling som ny vd på Garbergs. Redan då ansåg han att kostymen på Garbergs var något för stor, men valde att inte göra något-- Vi valde att se det som ett intäktsproblem, och trodde på en vändning till hösten, säger han. Tyvärr har konjunkturen gått åt andra hållet, så vi måste anpassa våra kostnader. Efter att de fyra sagts upp får Garbergs nu 24 anställda. Några fler uppsägningar är inte aktuella, enligt Peter Westling. Som trots allt ser positivt på framtiden.- Vi har en sund verksamhet, och det här var inga panikåtgärder. Vi har inte förlorat några kunder på senare tid, och vann en ny kund i förra veckan där vi ska göra både ny förpackningsdesign och kommunikation.De senaste åren har byråintäkten hos Garbergs legat på mellan 35-40 miljoner kronor, enligt Westling. I år kommer den förmodligen hamna på runt 35 miljoner kronor.

Karin Jansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.