Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Gardell fick 70 000 för livet på slottet

Publicerad: 12 januari 2009, 14:23

Författaren och dramatikern Jonas Gardell fick 70 000 kronor för sin medverkan i Stjärnorna på slottet. Pengarna skänkte han till stiftelsen Jonas Gardells och Mark Levengoods barnfond, skriver han i sin egen dagbok på nätet.


Ämnen i artikeln:

SVTStjärnorna på slottetJonas Gardell

Janne "Loffe" Carlsson, Christina Schollin, Staffan Scheja, Kjerstin Dellert på teaterscenen på Jonas Gardells dag. Foto: Andreas Hillergren

Jonas Gardell var i helgen värd i Stjärnorna på Slottet. Programmet sågs av drygt 1,4 miljoner svenskar och är det hittills mest sedda i serien, enligt MMS.

I sin dagboksanteckning inför sändningen refererar Gardell till en tidigare diskussion om fördelningen av vinsten från den allsång på Ystad teater som var central för hela avsnittet:

Jonas Gardell skriver bland annat att överskottet gick till stiftelsen Jonas Gardells och Mark Levengoods barnfond.

Han berättar också att de "ca 70 000 kronorna (ink moms)" som fick han för sin medverkan i programmet  "gick direkt till stiftelsen.”

Förutsatt att samma ersättning utgick till alla medverkande innebär det att SVT totalt betalade ut ett gage på 350 000 till de fem medverkande: Janne ”Loffe” Carlsson, Staffan Scheja, Jonas Gardell, Christina Schollin och Kerstin Dellert.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.