Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Generellt trycks det mindre"

Publicerad: 29 april 2010, 11:31

Är nätet på väg att slå ut katalogerna? – Nej, men de förändras. Det är inte enbart en utveckling från tryckt katalog till online, men den masspridda katalogen ersätts av mindre kataloger med mer direkt information till rätt målgrupp.


Ämnen i artikeln:

ElandersBörs

truefalse

Några bra exempel?
– IKEA:s temakataloger, fast de trycker inte vi. Däremot trycker vi SEB:s och Handelsbankens fondrapporter. De är numera anpassade så att rapporten bara innehåller de fonder som kunden har. Kunden får rätt information och vi sparar en massa papper.

Men de flesta kataloger går väl ändå över till nätet?
– Nej, de flesta söker en kombination av nya effektiva tryckta medier och nätet. Stora manualer ersätts till exempel av en ”kom-i-gång-folder” kombinerad med utförligare information på nätet.

Trycker ni fortfarande Gula sidorna?
– Nej, inte längre. Vi gjorde det i många år, men sålde tryckeriet i Kungsbacka till ledningen 2007. Det gick i konkurs i veckan och Stampen köpte heatsetpressarna. De har också köpt vår rulloffset i Falköping och vi startar nu samarbete.

Hur har onlinetillväxten påverkat er?
– Generellt trycks det mindre. Det är klart att det är tufft för tryckeribranschen. Katalog och manualer minskar och föränd­ras, förpackningar samt informations- och marknadsföringsmaterial ökar.

Hur jobbar ni på nätet?
– Vi har ökat vår nätnärvaro och erbjuder våra kunder att framöver göra sina affärer med oss på nätet.

Finns katalogerna kvar 2020?
– Ja, då tror jag de är små och unika för varje kund. Du kan få ”Leif Holmkvist-katalogen” med bara sådant som intresserar dig och slipper ovidkommande information.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

ElandersBörs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.