Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Gigantisk nyemission i Eniro

Publicerad: 27 april 2009, 07:46

Sökföretaget Eniro kommer att göra en nyemission på hela 2,5 miljarder kronor. Det meddelade företaget samtidigt som kvartalsrapporten presenterades nu på morgonen.


Ämnen i artikeln:

EniroJesper Kärrbrink

Jesper Kärrbrink, vd Eniro. Foto: Eniro

De pengar som Eniro drar in i nyemissionen går inte till expansion – utan ska användas för att betala av skulder. Enligt ett pressmeddelande är emissionen garanterad av några av de största aktieägarna.

I samband med att emissionen presenterades kom också Eniro med en kvartalsrapport som visade ökad omsättning och vinst. En stor del av vinstökningen kom dock från ett skattemål i Tyskland som nyligen avgjordes till Eniros fördel.

Det mest positiva med dagens rapport var annars att vd Jesper Kärrbrink höjde bolagets vinstprognos. Tidigare har han sagt att bolaget ska ha en vinstmarginal på omkring 27 procent. Nu är prognosen att den ska överstiga 27 procent. Börsen gillade Eniros rapport. Aktien steg med 12 procent under den första timmen, samtidigt som börsen som helhet backade.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

EniroJesper Kärrbrink

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.