Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Glädjen finns i det lilla och enkla, enligt Anders Ericson

Publicerad: 11 augusti 2022, 09:08

Foto: Sören Andersson

Den erfarne chefen Anders Ericson gjorde nitton år som vd på Sveriges Annonsörer. Sedan växlade han om och axlar numera rollen som generalsekreterare på Kungliga Automobilklubben (KAK).


Ämnen i artikeln:

Anders EricsonNyheter

Var hittar du inspiration?
– Jag övertygad om att de flesta människor oftast finner glädjen i det lilla och relativt enkla – precis som jag. Ett par öl eller några glas vin med vänner. En trevlig middag eller film med familjen eller en bra låt från högtalarna när man är ensam. Eller en riktig bra bok. Våren och en klar sol kan vara glädjespridare av rang.

– För min del har jag lättast att hitta kreativiteten när jag löptränar. Ensam och fokuserad på att springa kommer även idéerna och lösningarna springande.

Den här texten publicerades först i Resumés magasin.

Du hittar den i nummer 03/2022, tillsammans med ett reportage om metaverse. Magasinet ingår i din prenumeration - och saknar du det går det att lösa här.

Vi lever i dystra tider med krig, klimatkris och ett polariserat samhälle. Hur påverkar det dig och hur hanterar du det?
– Jag försöker ha ett rationellt förhållningssätt till det allvarliga och svåra. Att ge upp, och vara alarmistisk och tro att det är kört är det allra farligaste. Människan har stått inför många kriser och lyckats lösa dessa och vi kan alla bidra till förbättringar.

– Jag är aktiv inom Försvarsmakten och vill på så sätt bidra till att säkerställa att vår demokrati inte utmanas av främmande makt.

Skratt är ett bra sätt att förlösa spänningar. Vad och vem får dig att skratta 2022?
– SVT:s ”Svenska nyheter” som Kristoffer Appelquist leder är för närvarande Sveriges bästa humorprogram. Ironi och satir när den är som bäst. Framför allt älskar jag politisk satir. ”Public service” på SR får mig också att skratta.

En alternativ spänningsutlösare är att gråta. Finns det någonting som du vet får dig att gråta?
– Jag har riktigt svårt att gråta. Både av glädje och sorg. Jag har ingen förklaring till varför. Men kanske har jag präglats av min pappa. Under alla år han levde såg jag honom gråta en enda gång. Det var när han såg en film med hunden Lassie. Och ju äldre jag blir, desto mer lik min pappa blir jag.

Anders Ericson

Ålder: 59 år.

Familj: Elisabeth Ericson, kommunikationskonsult, och Henrik Ericson, student som numera är utflugen ur boet.

Uppvuxen: I ett litet sömnigt villakvarter utanför Tumba söder om Stockholm.

Bor: På Östermalm i Stockholm.

Medievanor: SvD, SVT, SR, TV4, 3Sat och Omni.

Främsta egenskap: Hyfsat snabb i löpstegen och en hejare på årtal.

Sämsta egenskap: Pratar alldeles för mycket.

Oanad talang: Kan David Bowies 1970-tal på mina fem fingrar.

Bäst just nu: Lyssnar åter på podden ”The big steal”, häpnas och förfasas över allt som Vladimir Putin har lyckats roffa åt sig från Ryssland och deras oligarker.

Nellie Pilsetnek

Reporter

nellie.pilsetnek@resume.se

Ämnen i artikeln:

Anders EricsonNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.