Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Glamourprinsessa tar strid mot Glife

Publicerad: 7 januari 2008, 11:20

Före detta bloggaren Karolina Lassbo hotar att stämma Glife efter att sajten lanserat en blogg med namnet ”En glamourprinsessas dagbok”. Samma namn hade hon på sin blogg i mer än två års tid. – Ett inarbetat varumärke kan vara inarbetat i 50 år, jag har stora chanser att vinna, säger hon.


Karolina Lassbo. Foto: Stockholm Studio

Karolina Lassbo drev i två år bloggen ”En glamourprinsessas dagbok” som flyttade till Metros bloggverktyg i somras strax innan hon lade ner bloggen för att satsa på en ny karriär som affärsjurist.
Sista inlägget skrevs den 19 september, men redan den 15 september publicerades det första inlägget på en annan blogg med exakt samma namn, på Glife.se.

– Jag upptäckte det bara av en händelse, i december, och skrev till Glife dagen efter och bad dem byta namn och sluta marknadsföra den under det namnet. Det är ju väldigt tråkigt, för jävligt känns det, säger Karolina Lassbo till Resume.se.

Hon har registrerat varumärket ”Glamourprinsessan” och enligt henne är ”En glamourprinsessas dagbok” ett inarbetat varumärke.

– Det finns praxis som säger att ett inarbetat varumärke kan anses inarbetat i 50 år, då har det lika starkt skydd.

I brevet till Glife krävde Karolina Lassbo att man skulle ta bort namnet senast den 1 januari, vilket inte har hänt. Nu tänker hon gå vidare till tingsrätten om inget händer. Det kan enligt Lassbo handla om varumärkesintrång och olaglig marknadsföring.

Bakom den nya bloggen står Rebecca Simonsson, före detta sångerska och utvikningsmodell. Resume.se har sökt Johan Kinnander, vd på Glife, utan framgång.

Läs mer: Glife: Snarare en hyllning än fientlig handling

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.