Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Go fuck yourself"

Publicerad: 20 april 2009, 11:07

Igår kväll var det premiär för Filip & Fredriks nya tv-show Söndagsparty i Kanal 5. Anders Malmsten var på plats och rapporterar om premiärprogrammet för Resume.se.


Mark Levengood tar en bild på Jonas Gardell och Marilyn Manson. Foto: Anders Malmsten

När reklamen bryter sändningen för Filip och Fredriks Söndagsparty ett par minuter går Mark Levengood fram på scenen och tar en bild på Jonas Gardell tillsammans med Marilyn Manson. Det är svenskarna från landet som kommit till storstan. Här är Marilyn Manson stjärnan och alla andra är lyckliga över att få vara med.

Redan halv två på söndagseftermiddagen ringlar kön utanför Martha Stewarts studio på 26:e gatan på Manhattan. I eftermiddagssolen står några hundra svenskar i kö för att vara med om svensk kvällsunderhållning i direktsändning. Hela idén att flyga över Jonas Gardell och andra svenska kändisar till New York för att göra ett TV-program har främst känts som ett PR trick. Men när sändningen är över menar  Filip  Hammar att det fungerat precis som avsett.
– När Marilyn Manson sa ”Go fuck yourself” när jag skulle hälsa honom välkommen, då förstod jag verkligen att det var rätt att vi var här. Han är en riktig stjärna på en nivå som vi inte har i Sverige.

Programmet kretsar kring Marilyn Manson, och glädjen i studion når klimax när Filip & Fredrik kan avslöja att han knullar i sin loge en stund innan han ska upp på scenen. Det första ryktet att det är hans psykolog som är hans partner visar dock vara felaktigt, senare visar det sig att det är en tjej som Marilyn Manson träffat dagen innan.

Om ett par veckor börjar Filip & Fredrik även sända radio i USA, denna gång riktat mot de lokala lyssnarna i New York. Och att målet är att kunna göra TV i USA för den amerikanska publiken är ingen hemlighet.
– Vi har haft några amerikanska TV-personer här i dag, men det är inte detta som är målet med programmet, säger Filip Hammar.

Det kortsiktiga målet är att vinna matchen om tittarna. Eller att i varje fall spöa TV4.
– Vi var i varje fall bättre än en van Veeteren-film. När Christer Ulfbåge kom i bild fick jag gåshud, avslöjar Fredrik Hammar.

Anders Malmsten

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.