Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Goda nyheter säljer

Publicerad: 23 januari 2013, 10:39

Foto: Pressbild.

Good News Magazine har hela 37 250 anhängare på Facebook. Nu slåss flera förlag om att köpa bolaget: – Vi har två stora förlag som vill köpa oss, varav ett som lagt ett bud som vi delvis sagt ja till. Åtminstone vad gäller beloppet, säger Daniel Mendoza, grundare och vd av Good News Magazine.


Good News Magazines affärsidé bygger på att godhet föder godhet. Tidningar fokuserar därmed enbart på positiva nyheteter.
Grundare och vd är Daniel Mendoza.

Han kom till Sverige som flyktingbarn på 1980-talet. Han hade tillbringat hela fem år av sin barndom i flykt mellan olika länder och barndomen var många gånger ”extremt våldsam.”

Daniel Mendoza valde till slut att gå sin egen väg efter att pappan tagit livet av sig.

Hans idé att göra en tidning med endast goda nyheter föddes då han läste på Handelshögskolan i Stockolm 1999.

Nära tio år senare kunde han och sin före detta klasskamrat Anna Åhlund presentera den första utgåvan av Good News Magazine.

Daniel  Mendoza sitter i lämning med senaste numret då Resumé kontaktar honom  angående uppgifterna om att bolaget håller på att säljas.

Han kommer dock med ett skriftligt svar, som bekräftar uppgifterna:
”Nej,  vi har inte sålts. Ja, vi har två stora förlag som vill köpa oss. Varav  ett som lagt ett bud som vi delvis sagt ja till. Åtminstone vad gäller  beloppet.”

Han vill dock lägga in en brasklapp i det att inget är påskrivet ännu:
”Som fd bankman tänker jag att det är först när pengarna är på kontot som affären är klar.”, skriver han.

Good News Magazine har idag hela 37 250 anhängare på Facebook. Daniel  Mendoza berättar också att han har storslagna planer för tidningen.  Tanken är att lansera en engelsk version i New York och London senare i  vår.

”Vi har sista året fått förfrågningar om en sådan, både av  privatpersoner i utlandet men även av stora börsnoterade bolaget, och  fått nu ett utmärkt tillfälle att lanseras i dessa städer.”, skriver  han.

Daniel Mendoza vill inte kommentera vilka förlag som vill köpa bolaget.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.