Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Godiskriget fortsätter i rätten

Publicerad: 14 maj 2008, 15:56

Godiskriget fortsätter i Stockholms tingsrätt. Nu stämmer Karamellkungen uppstickaren Godisprinsen för vilseledande marknadsföring och renommésnyltning.


Karamellkungen bråkar med Godisprinsen. Montage: Erik Esbjörnsson

Nu stämmer Karamellkungen uppstickaren Godisprinsen för otillbörlig och vilseledande marknadsföring samt renommésnyltning. Karamellkungen kräver Godisprinsen på tre miljoner kronor för den attack man anser sig varit utsatt för. Dessutom kräver man att Godisprinsens namn förbjuds, med hot om vite på en och en halv miljon kronor.

Resume.se har tidigare skrivit om att Karamellkungen anklagat den mindre konkurrenten Godisprinsen för att ha kidnappat Karamellkungens varumärke .Den 10 april i år skickade Karamellkungen ett varningsbrev till Godisprinsen där de krävde att Godisprinsen skulle byta namn och sluta hänvisa till Karamellkungen i sin marknadsföring.

– Det här är ett desperat sätt från en före detta monopolist att försöka skrämma oss från marknaden, sade Godisprinsens vd Gustav Lantz då till Resume.se.

Läs mer: Godiskriget

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.