Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Google kuppar vid OS-starten

Publicerad: 7 februari 2014, 07:26

Google gör om loggan till regnbågens färger i samband med OS-starten och tysk sportidning placerar Zlatan på fotbollsvärldens hatelva. Så lyder några av nyheterna i dagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Riskkapitaljättar går in i svenskt app-bolag
Snabbväxande  app-bolaget Truecaller får in riskapitaljätten Sequoia och  Klarna-grundarna Sebastian Siemiatkowski och Niklas Adalberth som nya  ägare. Truecaller värderas till över en halv miljard, vilket innebär att  bolaget stärker sin kassa med drygt 100 Mkr, enligt DI.

Googles nya satsning – båttrafik
Sökjätten  Google ger sig in på ett nytt område – båttrafik. Men det är bara  bolagets anställda som får utnyttja servicen, enligt DI.

Zlatan på hatevla
Tyska  magasinet Sportbild har en av Europas största upplagor med över 400  000 exemplar. SvD rapporterar nu att tidningen har publicerat en startelva  med vad man kallar de mest hatade spelarna i världen.

Brittisk kanal i regnbågens färger
Den  brittiska tv-kanalen Channel 4 låter sin logotype lysa i regnbågens  alla färger under sändning för att markera sitt avståndstagande mot  ryska antigaylagar, enligt DN.

Viasat satsar halv miljard på OS
SvD rapporterar att analytiker menar att Viasats OS-satsning innebär en unik  möjlighet till profilering av varumärket, men också ett stort ekonomiskt  risktagande eftersom prislappen trots hamna på cirka en halv miljard  kronor.

Flygbolag ger ut nakenkalender med män
Det  är vanligt att flygbolag släpper kalendrar där kvinnlig kabinpersonal  har slängt av sig kläderna. Nu vänder ett flygbolag på steken och låter  männen klä av sig i en kalender, rapporterar SvD.

Jay Lenos sista show
63-årige Jay Leno tog farväl av tv-publiken i ”The Tonight Show” på NBC. Han har varit programledare i hela 22 år, enligt Expressen.

Google kuppar mot Putins antigaylagar
Sökjätten Google väljer att klä in loggan i regnbågens alla färger lagom till att spelen i Sotji drar igång, enligt Expressen.

Twitters aktie rasar kraftigt
Mikrobloggtjänsten  backade med 24 procent till 50,05 dollar per aktie efter att man släppt  rapporten för fjärde kvartalet. Twitter har visat kraftig minskning i  användande av tjänsten samt svag tillväxt när det gäller nya användare,  enligt NYTimes.

Apple tar upp striden med finanslegendar
It-jätten  Apple har köpt tillbaka aktier motsvarande 14 miljarder dollar efter att  Carl Ichan storhandlat aktien under den senaste tiden, enligt Financial  Times.

Linked in rasar
Financial  Times rapporterar att den sociala nätverkstjänsten har det tufft och  aktien rasade med 11 procent efter att man släppt prognosen för 2014,  enligt Financial Times.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.