Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Google-telefonen skapar vårrus

Publicerad: 3 april 2009, 09:03

Att skaffa ny mobiltelefon är att inleda en ny kärleksrelation. I bästa fall blir det något man inte kan hålla fingrarna ifrån. I värsta fall står man där på något man skäms för att hålla i handen. Men jag tror jag hittat årets kap.


Ämnen i artikeln:

Olle LidbomPrylkultur

Efter några deppiga år som Sony Ericsson-ägare är det snart dags för mig att köpa en ny telefon. Iphone känns begränsad men efter att ha snabbklämt på HTC Magic, en s k Google-telefon, blir valet klockrent! Snabb, enkel och mindre än Iphone räcker för att vinna mig. Tidningen Mobil har ett testexemplar och deras rapport vittnar om en telefon som inte bara är funktionsspäckad utan även enkel att ringa och messa med. Svenska lanseringen ska ligga i maj, men det är inte klart vilken svensk operatör som får den äran.

Tore Wretman 2.0
* Är det här framtidens kokbok? En läsplatta i ställ med 2500 recept och usb-kontakt så att den kan synkas till datorn. E-kokboken Demy innehåller dessutom tre kökstimer, en omräknare för vikt och volym samt ett "utbyteslexikon" för den som behöver byta ut en saknad ingrediens mot en liknande. Först kommer den i USA via Amazon, men det är väl inte omöjligt att den snart dyker upp även här.

Surfa med boll
Om företaget Moxia lyckas få ut sin produkt Sphere kan 2010 bli ett intressant år: Sphere är en äppelstor boll som innehåller en vikbar surfplatta. Interaktivitet, kartfunktioner och en riktig 3D-upplevelse utlovas - - - om Moxia lyckas hitta en producent som klarar av att storskaligt producera Spherens nyskapande skärmmaterial.

Kattmäklare, se hit!
* Nu är jag ingen kattmänniska, men även om jag vore är det tveksamt om jag skulle köpa Purrplexs Cat condo, en liten etta med badrum och kök för katter. Kvadratmeterpriset blir dock en bra bit under kvadratmeterpriset i Stockholm, trots att Cat condon går lös på dryga 3000 kronor.

Grön teknik
Trädgårdsinnovatörerna Hammacher Schlemmer har utvecklat en trädgårdskamera som monteras i rabatten och fotograferar din blomsterprakt med jämna mellanrum. Upp till 18000 bilder ryms på det inbyggda usb-minnet och den klarar fyra månader på fyra aa-batterier.

Kaffeteknik
* Hetast bland kaffeälskare just nu är Aeropress, en mekanisk lösning för högkvalitativt kaffe utan dyra elektriska apparater. Aeropress funkar så här: i botten av Aeropress-röret sätts ett engångsfilter. Malet kaffe fylls på i röret och hett vatten hälls på. Rör om, låt dra kort. Därefter pressas en lufttät pistong ner sumpen mot filtret och på andra sidan röret rinner färskt, aromatiskt kaffe. Kolla demo på Youtube!

* ... och trots Earth Hour och gnagande miljösamvete så känns alternativen till glödlampor inte bra. Kallt och kargt ljus. Jag följer sajten Banthebulb efter mysiga alternativ, men än så länge känns trots allt stearinljuset som det bästa alternativet. Och konstaterar att HP, Lenovo och Dell får underkänt av Greenpeace i deras Guide to Greener Electronics.

Olle Lidbom

Ämnen i artikeln:

Olle LidbomPrylkultur

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.