Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Google: Vår reklam gav 1 miljard nedladdningar på fyra månader

Publicerad: 14 september 2016, 13:08

Foto: Colourbox

Appreklam går som tåget för Google.


Ämnen i artikeln:

FacebookGoogleApple

Enligt Google har deras reklam lett till tre miljarder app-nedladdningar. Bara sedan maj har reklamen genererat en miljard nedladdningar, skriver Recode.

Även för Facebook går app-reklamen bra. I april berättade det sociala nätverket att de nått två miljarder nedladdningar. Reklamformatet innebär att app-tillverkare kan betala för att deras appar ska synas på Facebook eller Google.

En sak som har sänt för Google sedan maj är att reklamen har placerats på enheter som använder Apples operativsystem.

Analysfirman eMarketer uppskattade att hela marknaden för appreklam under 2015 uppgick till över 3 miljarder dollar, en fyrfaldig uppgång sedan 2013. I somras rapporterades att även Apple vill ge sig in i den lukrativa nischen genom att introducera sökreklam i App Store.

Det är oklart hur mycket pengar Google tjänar på nedladdningarna eftersom de inte bryter ut siffrorna. En analytiker på banken JP Morgan har uppskattat att reklamen för Facebooks del står för 20-25 procent av de mobila intäkterna, vilket i siffror skulle innebär ungefär 400 miljoner dollar per kvartal.

Björn Wallenberg

Ämnen i artikeln:

FacebookGoogleApple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.