Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Googles besked efter avhoppen – Glass släpps nästa år

Publicerad: 17 november 2014, 13:31

Reuters kunde nyligen berätta att 9 av 16 utvecklare har slutat ta fram appar för Googles kommande produkt Google Glass. Källor till Reuters gör nu gällande att glasögonen släpps under nästa år.


Ämnen i artikeln:

Google GlassGoogle

Reuters källor har god insyn i frågan och då Reuters talar med Chris O´Neill som är chef för Google Glass blir beskedet:

"Vi är lika engagerade som någonsin för en konsumentlansering. Det kommer att ta tid och vi kommer inte att lansera denna produkt förrän den är helt klar.”

Reuters har i dagarna rapporterat att det har uppstått tvivel kring Google Glass framtid och att flera utvecklare lagt ned sina försök att utveckla en app för Glasögonen, däribland Twitter.

Reuters uppgifter visade bland annat att det berodde både på kundbrist och begränsningar i produkten.

Google-grundaren Sergey Brin sågs också dyka upp utan glasögon vid en ”Röda Mattan-tillställning” i helgen, men uppger att han hade lämnat glasögonen i bilen av misstag.

Reuters menade ändå att tajmingen är lite speciell med tanke på att många användare tappat intresse för glasögonen och tror att blir svårt att skapa en kommersiell hit av produkten.

”Om 200 miljoner Google Glass hade sålts redan nu hade det varit annorlunda, men det finns ingen marknad just nu” säger Tom Frencel, som är vd för Little Guy Games – som nu har skjutit upp utvecklingen kring Google Glass med ett år medan man tittar på andra plattformar som exempelvis Facebook-ägda VR-glasögonen Oculus Rift.

Google har också drabbats av att flera tunga anställda som jobbar med projektet har lämnat företaget under senaste sex månaderna, däribland Babak Parvix, elektrisk chefsingenjör och Adrian Wong och Ossama Alami, som var chefer för relationerna med just utvecklarna.

Samtidigt är det många stora utvecklare som kvarstår med Glass, som exempelvis Facebook och Open Table.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Google GlassGoogle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.