Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Googles kommunikationschef hoppar av – för att börja plugga

Publicerad: 30 augusti 2017, 07:45

Googles hyllade kommunikationsdirektör Jessica Powell hoppar av sitt prestigefyllda uppdrag för att avsluta studierna.


Ämnen i artikeln:

Google

Att vara kommunikationsdirektör för ett av världens största företag skulle för de flesta innebära peaken på ens karriär, någonting man når efter många år av studier och hårt arbete. De flesta skulle också hålla hårt i den tjänsten. Inte Googles kommunikationsdirektör Jessica Powell. Efter tio år på Google, två som kommunikationsansvarig, väljer hon nu att säga upp sig för att återvända till skolbänken.

Techsajten Recode skriver att Powell hyllats för sitt arbete av Googles vd Sundar Pichai och var en nyckelperson när företaget omvandlades till den nuvarande bolagsstrukturen inom Alphabet.

– Det är ovanligt att en person söker ytterligare utmaningar bortom den redan utmanande rollen som kommunikationschef på Google. Jessica är undantaget. Jag är extremt tacksam för det arbete hon gjort för Google, framför allt för hennes arbete inom kommunikationssektorn, berättar Pichar i ett uttalande till Recode.

Powell har redan börjat sitt masterprogram och kommer att lämna sin tjänst den 1 september.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.