lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Googles nya regler: uppmanar anställda att sluta prata politik

Publicerad: 26 augusti 2019, 05:42

Foto: PXhere

Google förbjuder anställda att störa arbetsdagen med politiska diskussioner, världens största e-sportsturnering till Stockholm och Pewdiepie når 100 miljoner prenumeranter på Youtube. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

PewdiepieGoogleYoutubeDonald Trump

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Google har utfärdat nya riktlinjer för sin personal, som bland annat säger att anställda bör undvika politiska diskussioner eller andra "störande" konversationer på arbetsplatsen. Det skriver bland annat The Drum. Techjätten beskriver sina riktlinjer som "officiell policy" och varnar för att chefer kan komma att ingripa om reglerna inte efterlevs.

"Att dela information och idéer med kolleger kan hjälpa till att bygga gemenskap, men att störa arbetsdagen genom att ha en rasande debatt om politik eller den senaste nyheten gör inte det. Vårt huvudsakliga ansvar är att göra det jobb vi anställdes för att göra", står det bland annat i det nya regelverket, enligt The Drum.

Det nya regelverket säger även att Google-anställda inte får göra uttalanden som förolämpar, förminskar eller hånar anställda på företaget, affärsparters eller andra offentliga personer, vilket bland annat ska inbegripa president Donald Trump.

Personalpolicyn påminner också de anställda om att det kommer med "ett enormt ansvar" att jobba på Google i och med att miljarder människor världen över litar på att Google ska förse dem med högkvalitativ och tillförlitlig information.

De nya riktlinjerna kan ses i ljuset av att Google i allt större utsträckning ifrågasätts på ett antal områden, både av politiker, av allmänheten och av medarbetare. Republikaner såsom president Trump fortsätter att komma med anklagelser om att Google är politiskt partiska åt de konservativas nackdel.

Pewdiepie når 100 miljoner prenumeranter på Youtube
Svenske Felix "Pewdiepie" Kjellberg har länge varit innehavare av det konto med flest antal prenumeranter på plattformen, men blev i december förra året omsprungen av det indiska skivbolaget T-series. Nu passerar Pewdiepie milstolpen 100 miljoner prenumeranter, rapporterar The Guardian.

Pewdiepie har byggt en enorm global flöljarskara under sina snart tio år på Youtube genom att spela och samtidigt kommentera sitt spel inom främst skräck- och actiongenren. Youtube-profilen har dock under det senaste åren blivit kontroversiell genom att i Youtubvideos gjort flera antisemitiska anspelningar. Inte minst hamnade han i en rejäl skandal när han 2017 i en Youtubevideo betalat för att låta män hålla upp en skylt med texten "Death to All Jews".

Världens största e-sporttävling till Sverige
E-sporten är som känt på stark frammarsch och möjligheterna för annonsörer att ge sig in i spelvärlden växer ständigt. Nu kommer dessutom världens största e-sporttävling sett till prispengar till Sverige: Dota 2 International. Det skriver Breakit. I augusti nästa år kommer turneringen till Globen i Stockholm och i en presentationsvideo på Youtube välkomnar Anna König Jerlemyr, finansborgarråd i Stockholm, alla Dota 2-spelare till huvudstaden.

Årets upplaga av tävlingen, som når sin kulmen på söndagen, har en rekordstor prispott på 33 miljoner dollar, motsvarande nästan 320 miljoner kronor.

LÄS MER: "E-sporten vinner i Cannes – nu expolderar världefull in-game marketing"

Facebook förbjuder annonser från pro-Trump-sajt
Facebook har förbjudit den konservativa nyhetssajten The Epoch Times från att annonsera på plattformen. Det skriver The Drum.

Techjättens beslut kommer efter att en granskning från NBC News avslöjat att The Epoch Times har försökt gå runt Facebooks regler för transparens rörande politisk annonsering. The Epoch Times ska ha spenderat 1,5 miljoner dollar på annonser som stöttar Trump under de senaste sex månaderna, vilket gör sajten till den största källan för pro-Trump-annonser på Facebook vid sidan av presidentens officiella kampanj.

Maskots effektivt i marknadsföring
Enligt en studie av den globala marknadsundersökningsbolaget System1 kan varumärkesmaskots öka reklameffektiviteten. Det skriver Adweek.

Enligt data som System1 har samlat in under 207-2018 har kampanjer som inkluderar en maskot 37 procents större sannolikhet att öka marknadsandelen än andra kampanjer. Kampanjer som använder sig av en maskot har också 27 procents större sannolikhet att expandera kundkretsen och 30 procents större sannolikhet att växa intäkterna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev