Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Googles nya våg

Publicerad: 29 maj 2009, 12:40

Google kommer under året att lansera den nya tjänsten ”Wave”.
Den har som ambition att kombinera e-post, bloggar, chattar och sociala medier i ett fönster i webbläsaren.


Ämnen i artikeln:

Google

Extern länk:

- TechCrunchs recension av tjänsten

Tjänsten har utvecklats av bröderna Lars och Jens Rasmussen, som jobbar för Google i Sydney. De låg även bakom Google Maps, som har blivit en stor succé.

Google Wave presenterades på Googles pågående utvecklingskonferens. Lars Rasmussen börjar med att konstatera att e-post fortfarande är ett av de populäraste sätten att kommunicera på internet, trots att det är en tjänst som har 20 år på nacken. Sedan ställer han sig frågan hur man skulle utveckla e-post med den teknik och kunskap som finns idag.

Hans svar blir Google Wave, en tjänst som redan nu släpps till utvecklarna och som dessutom bygger på öppen källkod. Enkelt uttryckt är det en tjänst som samlar en sätt att kommunicera.

Du kan skicka ett meddelande precis som ett vanligt e-post. Men sitter personen du skickar det till vid datorn kan mottagaren svara direkt. Och du ser svaret på din skärm under tiden som svaret knappas ner på mottagarens tangentbord.

Du kan sedan lägga in ytterligare personer i konversationen. De ser hela tråden och kan hoppa in på valfritt ställe. Det går att lägga till bilder till ”vågen”. Du kan publicera dem på en blogg. Kommenterar sedan någon bilderna på bloggen kan du svara direkt i ”vågen”.

Wave fungerar också på mobila plattformar.

Nedan kan du se en video från demonstationen:

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.