Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Gör comeback efter storbråket

Publicerad: 15 februari 2010, 14:42

Gunnar Lindstedt är tillbaka som krönikör på Veckans Affärer efter storbråket ifjol, då han petades från tidningen. – Jag har fått en friare roll nu, säger han.


Gunnar Lindstedt – ny krönikör på Veckans Affärer.

I juni förra året slutade reporten Gunnar Lindstedt under turbulenta former på Veckans Affärer. I en artikel på Newsmill gick han ut och kritiserade chefredaktören Pontus Schultz i hårda ordalag. Enligt Lindstedt höll Pontus Schultz på att köra tidningen i graven med sponsrad journalistik via olika event kopplade till redaktionellt innehåll.

Men nu har VA en ny chefredaktör som heter Anna Körnung och Gunnar Lindstedt är tillbaka som krönikör i tidningen. Den första publicerades i torsdags.
– Han har mycket att tillföra tidningen med sitt kunnande och engagemang, säger Anna Körnung.

Hon känner Lindstedt sedan tidigare, bland annat var hon hans chef på Svenska Dagbladet när han avslöjade Trustorskandalen.

Pontus Schultz flyttade Gunnar Lindstedt från hans reportertjänst på VA till en allmän reportertjänst centralt på Bonnier Tidskrifter. Det läget kvarstår.
– Jag har jobbat som en intern-frilans åt olika tidningar, allt från Allt om Fritidshus till M Magasin. Dessutom frilansar jag åt SVT:s Uppdrag granskning. Jag har fått en friare ställning och på sätt och vis fått det bättre, säger Gunnar Lindstedt, som är ganska nöjd med det läget.
– Jag har fått bredda mig som journalist. Så turbulent som det är nu kanske det är bra. Det är roligt att skriva annat än ekonomijournalistik, tycker han.

Men kanske kommer han tillbaka till VA som anställd reporter också:
– Det är möjligt, men så långt har vi inte kommit, säger Anna Körnung.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.