Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Gör modereportage – med papperslösa

Publicerad: 15 april 2016, 10:28

Djungeltrumman brukar guida hipsters till rätt barer och klubbar i Göteborg. Men i det nya numret låter de papperslösa agera modeller – och texterna är översatta till arabiska.


Ämnen i artikeln:

ModeFlyktingkrisenStampen

Temat på det kommande numret av gratistidningen Djungeltrumman är "Den lägsta kasten".
– Det var tänkt att sträcka sig från djurrikets snart utrotade bin och kvinnor med timvik-jobb till människor som lever i samhällets utkant. Men det gick inte att sätta bin och papperslösa bredvid varandra, säger Djungeltrummans chefredaktör Emerentia Leifsdotter Lund i en kommentar.

Resultatet blev något helt annat. Det nya numret innehåller ett reportage om två papperslösa flickor även ett modereportage där samma flickor har varit modeller. Idén till modereportaget är fotografen Kristoffer Hedbergs. Med på tåget är också nätverket Ingen Människa Är Illegal.
–  Jag ville göra något som gick mer på djupet, som var mer på riktigt. Idén om att använda papperslösa som modeller fick jag genom kontakt med Ingen Människa är Illegal. Att i något så "ytligt" som mode sätta allt fokus på de människor som inte har rätten att synas i vårt samhälle, de osynliga får stå rakt framför oss och visa sin existens och verkligen ta plats. Detta är den första plåtning som jag verkligen kan säga att jag på riktigt är stolt över, menar han.

Tidningen är översatt till arabiska och distributionen i Göteborgs ytterområden kommer att utökas.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

ModeFlyktingkrisenStampen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.