Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

GP-journalist tog pengar ur SJF:s kassa

Publicerad: 27 november 2008, 15:38

Styrelsen i Göteborgs-Postens journalistklubb har upptäckt att det saknas pnegar i klubbens kassa.
En före detta styrelseledamot har erkänt stölden.


– Det är en personlig tragedi för den berörda personen men vi som klubbledning måste företräda våra medlemmar när deras pengar saknas, säger Pnina Yavari Molin, ordförande i Göteborgs-Postens journalistklubb i en kommentar.

GP:s journalistklubb har tagit hjälp av SJF centralt.

– Det är en händelse som gör att jag får en klump i halsen. Samtidigt förespråkar vi öppenhet och då kan vi inte mörka detta även om det självklart är ett helsike att behöva polisanmäla en vän och kollega, säger Agneta Lindblom Hulthén, ordförande i Journalistförbundet.

Agneta Lindblom Hulthén säger att det här är den första stölden hon hört talas om. SJF ska också se över hur ekonomiansvariga på klubbarna ska få en bättre utbildning.
– Det kom ett förslag om det på vår senaste kongress och vi tyckte att det var bra. Men vi har inte hunnit börja med det ännu.

Hamnar ni på dubbla stolar nu. Klubben har polisanmält en medlem. Samtidigt som personen kan behöva stöd från facket?
– Det som främst behövs nu är ett stöd från kamraterna på arbetsplatsen. Alla kan råka ut för kriser i livet som gör att man tar dumma beslut.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.