Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

GP Nära läggs ner

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

GP-koncernen lägger ner lokaltidningarna GP Nära. I dess ställe satsar GP-koncernen på den nya trenden: Gratistidningar.


I början av nästa år lanserar GP ett antal gratistidningar i kranskommunerna runt Göteborg. Det skriver GP själva. Det var på gårdagens styrelsemöte i GP-koncernen som beslutet om att avveckla och lägga ner GP:s lokaltidningar fattades. Tidningarna har funnits sedan 1976. Sedan i somras finns tre editioner med veckoutgivning i Nordöstra Göteborg, Partille samt på Hisingen.Den bistra annonsingången har gjort lokaltidningarna olönsamma. I år går tidningarna med 11 miljoner kronor i förlust. - Det är ett tråkigt beslut, men vi har under många år försökt att på alla sätt skapa lönsamhet i bolaget. Nu går det inte längre, förklarar Jonathan Falck, ledamot i GP Näras styrelse och chefredaktör för Göteborgs-Posten till tidningen.Trots att bolaget läggs ner ska GP-koncernen fortsätta ge ut en veckotidning.- Stora GP når bara en liten del av invandrarna i de nordöstra stadsdelarna och det är omöjligt att överge det området, säger Jonathan Falck till GP.Samtidigt står det klart att GP-koncernen planerar att lansera gratistidningar utan journalistisk koppling till Göteborgsposten. Intressanta utdelningsområden är Kungsbacka, Lerum och Kungälv.

Andreas Johansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.