Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Gratis men bara för välgörenhetskunder

Publicerad: 3 juni 2009, 12:58

Reklamfotostudion Bsmart kör en sommarrea på fotografering. Reklambyråerna erbjuds en halvdag gratis fotografering. Men bara på välgörenhetskunder. Som för det mesta ändå är gratisjobb.


Ämnen i artikeln:

Bsmart

Thomas Lestrup

Bsmart erbjuder reklambyråerna  att fotografera gratis en halvdag i juni och halva juli, innan bolaget sommarstänger. Erbjudandet gäller dock bara välgörenhetskunder.  Även om de stora jättarna i branschen har reklambudget och betalar för sina kommunikationsjobb är den stora massan i välgörenhetsbranschen probono-kunder.

Probono-kunder är väl alltid gratis. Menar du att ni tar betalt för de jobben?
– I de fall det finns en budget så, ja, säger Tomas Lestrup, vd och ägare till Bsmart.
– Visst jobbar även vi gratis annars också ibland. Men nu vill vi paketera ett gratiserbjudande när vi har mindre att göra. Det är ett sätt att erbjuda byråerna en tjänst för att de ska kunna göra sina kunder samma tjänst.

B-smart är en fotostudio som samlat olika tjänster inom fotografering och bildbehandling under samma tak. Företaget har idag 19 anställda.
– Vi har av tradition lite lugnare i juli. Det känns bra att kunna göra detta när vi ändå har 19 personer här som har lite mindre att göra, säger Tomas Lestrup, som fick idén när de nyligen gjorde ett jobb för Lowe Brindfors och Rädda barnen.
– Välgörenhetsorganisationerna har alltid strama budgetar och lågkonjunkturen gör det ännu tuffare.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

Bsmart

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.