Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Great Work! Great Works

Publicerad: 1 december 2008, 09:17

Great Works presenterar nu sitt bokslut för räkenskapsåret som slutade i juni i år. Byrån omsätter 74 miljoner och har en vinstmarginal på drygt 15 procent. – Vi jobbar lite smartare och effektivare än tidigare, säger vd Daniel af Klintberg.


Daniel af Klintberg. Foto: Gunnar Seijbold

Webbyrån Great Works ägs sedan ifjol till 60 procent av japanska TYO. Då de nya ägarna klev in ändrades också räkenskapsperioden. Därför går det inte riktigt att ställa de två senaset boksluten mot varandra. Men det går bra för Great Works.

– Kreativt har vi firat stora framgångar. Vi vann guld i Cannes och tog nyligen hem högsta priset i Epica.

Byråns intäkter ökade med 295 procent, men då är jämförelseperioden bara 10 månader lång. Ökningen förklaras främst med att befintliga kunder satsar mer, även om byrån tagit hem flera nya uppdrag under året.

Daniel af Klintberg är inte speciellt orolig för lågkonjunkturen.
– Jag ska inte få högmod, men det är så att vi tackar nej till jobb fortfarande. Möjligen har vi blivit lite restriktivare när det gäller nyanställningar.

Vd Daniel af Klintberg tillträdde i april i år. Så han kan inte ta åt sig så mycket av äran för det starka resultatet.
– Nej, är det någon som ska äras är det konsulten Anders Pihlgren. Han har gjort mest under den här tiden. Det var också han som rekryterade mig.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.