fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Greenpeace protester fortsätter: Blockerade vägen utanför festivalpalatset

Publicerad: 23 juni 2022, 09:38

Foto: Thomas Nilsson

Organisationen fortsätter att genomföra protestaktioner för att uppmärksamma sitt krav om ett förbud mot reklam för fossildrivna företag.

Ämnen i artikeln:

Cannes LionsCannes Lions 2022GreenpeaceHållbarhetNyheter

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Under Cannes Lions har Greenpeace utfört en rad protestaktioner där de framfört sina krav på att förbjuda reklam för fossildrivna företag. I måndags stormade den kreative chefen Gustav Martner scenen vid prisutdelningen och i går tog sig Greenpeace-aktivister in på WPP:s strandområde. Under hela veckan har de även tapetserat Cannes med den klassiska ”This is fine”-memen för att visa på hur reklambranschen lurar sig själv och haft sin båt med liknande budskap förankrad bredvid Cannes gigantiska yachter. 

I dag torsdag fortsatte protesterna. Under morgonen parkerade två aktivister en brandbild på gatan utanför den byggnad där festivalen utgår från. Utklädda till hunden i ”This is fine”-memen gick två personer upp på en lång brandstege som sträckte sig upp till taknockarna. En stor grupp poliser kallades till platsen men det dröjde ett par timmar innan de fick ned aktivisterna. Väl nere på plats blev de omhändertagna av polisen.

– Man har självbilden att man hjälper till med en grön omställning, men det är att äta kakan och ha den kvar. Reklambranschen greenwashar, sprider lögner, och skyller på individens egen konsumtion. Det är helt orimligt att försöka locka människor att köra en större bil och köpa flygresor som man inte behöver när vi befinner oss i en klimatkris, sa Gustav Martner till Resumé i tisdags.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev