Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Greger Hagelin lämnar vd-posten på WeSC

Publicerad: 28 augusti 2013, 07:53

Greger Hagelin

Foto: WeSC

WeSCs grundare Greger Hagelin kliver ner från vd-posten och lämnar över till Novestras vd Johan Heijbel.


Ämnen i artikeln:

WeSC

Greger Hagelin lämnar jobbet som vd och tar i stället positionen som operativ chef i WeSC.

Greger Hagelin säger att han har själv valt att ta steget för att han vill arbeta med frågor som han verkligen kan och där han kan göra mest nytta för företaget. I fortsättningen ska han fokusera på varumärkesfrågor, försäljning och marknadsföring.

– Jag har varit vd sedan företaget startade 1999 och de senaste året har det varit ett stort fokus på konstnadkontroll, säger Greger Hagelin. Det har tagit en massa energi och gjort att man inte hinner med att göra de saker som jag är bra på och verkligen brinner för som marknadsföring och att hålla kontakten med distributörer och återförsäljarna.

I stället har WeSC rekryterat Johan Heijbel från investmentbolaget Novestra, som äger 5,9 procent av företaget. Han har varit Novestras vd sedan 2006.

– Jag är uppriktigt glad att vi får en vd som är kapabel att ta hand om de svåra strukturella och ekonomiska frågor som vi har kämpat med de senaste åren, säger Greger Hagelin. Johan Heijbel har god insyn i WeSC ur ett aktieägarperspektiv sedan 2006. Jag och Johan har god kontakt och jag känner att det är är en bra lösning för WeSC.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

WeSC

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.