onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Greta Thunberg nobbade Guldägget

Publicerad: 26 april 2019, 11:14

David Orlic, ordförande för Komm, och Greta Thunberg, klimataktivist.

I år valde styrelsen för Komm att inte dela ut Titanpriset på Guldäggsgalan som ägde rum under torsdagskvällen. Anledningen är att klimatrörelsen Fridays for Future, som startades av Greta Thunberg, tackade nej till att ta emot det.

Ämnen i artikeln:

David OrlicKOMMGuldägget

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Titanpriset går till nyskapande kommunikation som inspirerar människor och bryter konventioner för hur företag och organisationer kan agera i samhället. Styrelsen i Sveriges Kommunikationsbyråer (Komm) var helt enig om att ge årets Titanpris till Fridays For Future, den globala klimatrörelsen för skolungdomar som startades av Greta Thunberg och hennes strejk utanför Sveriges Riksdag förra året. Fridays for Future valde dock att tacka nej till att ta emot priset. Det skriver Komm i ett pressmeddelande.

"Vi förstår varför vi skulle ha fått Titanpriset och är väldigt tacksamma. Men eftersom vi jobbar med strejker och demonstrationer för att få fram vårt budskap, måste vi avstå från att ta emot det. Vi vill med detta belysa att vi alla måste ändra på vår konsumtion för att klara 1,5 graders-målet i enlighet med Parisavtalet. Tack så jättemycket för omtanken!", skriver Fridays For Future i ett uttalande.

Komm skriver i pressmeddelandet att ordförande David Orlic välkomnar beslutet.

– Det som Fridays for Future gjort med sina skolstrejker på fredagar har lyft medvetenheten om den nödvändiga klimatomställningen till en helt ny nivå. Att de avstår priset är en påminnelse till kommunikationsbranschen om vad som förväntas av oss från en ny generation medborgare och konsumenter. Vi ser er, vi hör er och vi beundrar er, säger han.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev