Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Greta Thunbergs Fridays for Future lanserar strejk-app

Publicerad: 19 september 2019, 12:24

Greta Thunberg.

Foto: Wikimedia commons

Rörelsen Fridays for Future, som startades av Greta Thunberg, lanserar en app som ska underlätta för elever som vill skolstrejka för miljön. Bakom appen ligger Pwc Experience Centre.


Ämnen i artikeln:

Pwc

I samband med att allt fler unga väljer att följa Greta Thunbergs exempel och skolstrejka för klimatet har det blossat upp en livlig debatt kring huruvida skolorna ska låta elever hoppa över lektionerna för att delta i klimatstrejkerna.

Nu vill i alla fall rörelsen Fridays for Future, som startades av Greta Thunberg, göra det enklare för de elever som vill delta i strejken och samtidigt göra beslutsfattare medvetna om den opinion som bildas för att hotet mot klimatet ska gå före skolplikten.

LÄS MER: "Varumärkena som stänger – för Gretas kamp"

Men den nya appen "Go Climate Striking" kan elever och föräldrar anmäla sin frånvaro till sin skola när eleverna väljer att delta i skolstrejkerna för miljön. Samtidigt som appen skickar ett mail till skolan skickas en kopia av mailet till miljöminister Isabella Lövin (MP) och utbildningsminister Anna Ekström (S).

"Go Climate Striking" är framtagen av svenska Pwc Experience Centre, konsultbolaget Pwc:s kreativa avdelning.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Pwc

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.