Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Grillad ska utvärderas!"

Publicerad: 30 mars 2009, 13:39

Nästan två av tre tittare har försvunnit sedan premiären på Grillad för ett par veckor sedan. – Det är klart att det säger något om programmets attraktionskraft, säger Annie Wegelius, programdirektör på SVT.


Annie Wegelius.

Grillad hade förvisso en tuff slot i fredags och matchades mot bland annat finalen i TV4:s Let’s Dance. Men det är ingen tvekan om att Annie Wegelius anser att formatet stora tittartapp vittnar om det har svårt att nå ut till en större tv-publik.
–   Samtidigt ska man komma ihåg Grillad är en form av tv som inte visats i Sverige tidigare. Det tar alltid tid att hitta formerna. Tanken har heller aldrig varit att Grillad ska vara ett brett underhållningsprogram, utan vara lite röjigare för en yngre publik. Men vi ska göra en utvärdering efter sex program, säger hon.

Du ger alltså Grillad några veckor till innan ni börjar peta i formatet?
– Vi skruvar alltid på våra format, men det är ett här är ett projekt som vi endast planerat för åtta veckor. Det är ett av flera experiment. Vi håller för övrigt på att göra en större utvärdering av flera av våra format.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.