Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Guld till Åkestam & Gezelius

Publicerad: 28 maj 2010, 07:50

Alla i reklambranschen känner till Åkestam Holst. Nu är det dags att lägga den nya konstellationen Åkestam Gezelius på minnet. De tog nämligen guld i Clios studenttävling.


Ämnen i artikeln:

Clio

Kalle Åkestam och Andrea Gezelius. Foto: Naomi Fürst

Kalle Åkestam och Andrea Gezelius studerar sista året på reklamlinjen på Berghs. I Clios studenttävling ställde de upp med en idé för Norske Skog. Uppdraget var att hitta nya intäkter för pappersjätten, när den traditionella magasinsbranschen backar.

Lösningen blev magasinet ”Offline”. Tanken är att en läsare kan sätta ihop sin egen tidning utifrån mediernas RSS-föden och tjänster som Spraydate. Tidningen skrivs ut on-demand och kostnaden bestäms av hur mycket annonser läsaren kan tänka sig i tidningen. Lösningen belönades med ett guld i studenttävlingen.

Det var inte första gången de två blivande kreatörerna belönades. Andrea Gezelius fick en bronspenna i One Shows studenttävling och Kalle Åkestam kom på en andraplats i ”client pitch” i samma tävling. Se duons presentationsfilm nedan:

Offline by Norske Skog from Andrea Gezelius on Vimeo.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Clio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.