Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Gunilla Asker ny vd för SvD

Publicerad: 16 mars 2009, 08:54

Gunilla Asker var tidigare SvD:s marknads- och försäljningsdirektör. I förra veckan utsågs hon till tillförordnad vd, en tjänst som nu permanentas.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetGunilla Asker

Gunilla Asker.

– Jag är jätteglad över att ha fått jobbet och känner stor motivation. Svenska Dagbladet är ett starkt varumärke med starka produkter,

Som vd får du också ett ansvar för tidningens kostnader. Hur ser du på det i den rådande lågkonjunkturen?
– Det är klart att vi måste fortsätta hålla i kostnaderna och jobba effektivare. Men vi ska göra det på ett bra sätt och fortsätta ta marknadsandelar.

Finns det något nytt sparpaket på gång?
– Nej, inte just nu.

Hur kommer ni att göra med den tjänst du nu lämnar?
– Det vill jag återkomma till. Tills vidare kommer jag att ansvara för marknad- och försäljning. Men jag är inte orolig vi har många duktiga medarbetare, så jag känner mig trygg.

I frdags fick Aftonbladet en ny vd, Anna Settman, hur mycket kommer ni jobba tillsammans?
– Vi kommer att ha stor nytta av varandra.

Gunilla Asker
har över 20 års erfarenhet av kommunikationsfrågor. Hon har jobbat 13 år på Unilever och varit marknads- och informationsdirektör på SJ. Till Svenska Dagbladet kom hon för 3 och ett halvt år sedan.
– Gunilla Asker har en mycket gedigen marknadsbakgrund och hennes ställning i SvD:s organisation är stark. På så sätt blir hon också en garant för fortsatt kontinuitet i SvD:s framgångsrika utvecklingsarbete, säger SvD:s och Schibsted Sveriges styrelseordförande Gunnar Strömblad i ett pressmeddelande.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.