Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hack i skivan för Bil Sweden

Publicerad: 4 juli 2013, 07:08

Foto: Fredrik Thambert

Flera ministrar saknas under årets Almedalsvecka. Lobbyorganisationen Bil Sweden är missnöjda över det svala intresset för deras frågor. – Vi är besvikna, säger vd Bertil Moldén.


Ämnen i artikeln:

Bil SwedenAlmedalen 2013

De senaste åren har fordonsfrågorna varit heta under Almedalsveckan. Först var det miljöbilar som stod högt på agendan och sedermera kom Saabs ekonomiska bekymmer att få stort utrymme i medierna. I år är det desto tystare, trots att branschorganisationen Bil Sweden kör för fullt med seminarier på Högskolan i Visby.

– Vi är besvikna på att det saknas fem ministrar här. Vi är vana vid att ha en hög nivå på våra seminarier och matcha dem med våra vd:ar från till exempel Volvo och Scania. Men vi har haft svårt att locka ministrar, och många är inte ens här i Almedalen. Reinfeldt åker exempelvis in och ut under samma dag, säger Bil Swedens vd Bertil Moldén.

Han lyfter fram hur mycket organisationens medlemmar betyder för Sveriges ekonomi, och hävdar att det borde ligga i regeringens intresse att
lyssna till vad de har att säga.

– Vi sysselsätter 125 000 människor i Sverige. Vi står för 15 procent av BNP och 15 procent av exportintäkterna. På så sätt är vi en stor del av aktiebolaget Sverige. Vi tycker att det borde ha varit fler ministrar här.

Tycker du att ni får den uppmärksamhet ni förtjänar?
– Ja, det tycker jag. Förutom i år. Det är för få ministrar på plats, men jag förstår att de laddar inför nästa år. Vilka politiker träffar du under veckan?
– Jag har min båt liggandes i hamnen. Där har vi frukostar, luncher och after work-mingel. Men vi brukar inte prata om vilka vi träffar.

Hur mycket pengar lägger ni på Almedalen?
– Det har jag glömt, påstår Bertil Moldén och rabblar i samma andetag upp ett antal faktorer som gör att organisationen sparar kostnader.

Behöver ni ser över ert PA-arbete?
– Nej, men nästa år kommer alla ministrar vara här. Det är bara ett litet hack i skivan just i år.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Bil SwedenAlmedalen 2013

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.