tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hajpade Bellbird växer så det knakar

Publicerad: 16 juli 2019, 07:59

Anders Kempe är vd på Bellbird.

Sitt andra verksamhetsår visar pr-byrån Bellbird svarta siffror. Dessutom har omsättningen mer än fördubblats.

Ämnen i artikeln:

BokslutPR-Byråer

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


För ungefär två år sedan drog Anders Kempe, som varit med och grundat JKL, igång Bellbird. Byrån föddes ur en vilja att riva silos och starta en verksamhet i gränslandet mellan kommunikation, marknadsföring och förändringsprocesser.

Att riva silos är nästan ett modeuttryck. Det är många som pratar om det, få som lyckas. För att inte hamna i den senare gruppen var det viktigt för Bellbird att rekrytera icke silo-vurmande personer. Några månader efter registrering gick Klarnas marknadschef David Sandström och Swedbanks förre vd Michael Wolf in som delägare i byrån. Därefter har andra namnkunniga personer som Per Frykebrant (tidigare Juno PR) och Bodil Sidén (före detta Uber) anslutit till bolaget.

Nu har verksamhetens bokslut för 2018 kommit in till Bolagsverket. Omsättningen har mer än dubblats och landar på 19,5 miljoner kronor (8,4 mkr 2017). Byråintäkten ligger på 18,4 miljoner kronor (8 mkr).

Men det mest uppseendeväckande är att verksamheten redan visar svarta siffror. Rörelseresultatet landade på 2,5 miljoner kronor (-975 tkr), vilket ger en vinstmarginal på 13 procent.

Anders Kempe tycks hyfsat nöjd med tillväxttakten. När vi tidigare i våras frågade honom om vad byrån hade gjort för misstag under den här resan på två år svarade han:

– Det finns mycket man hade kunnat göra bättre och i början kanske jag trodde att det skulle gå ännu snabbare än det gjort.

FAKTA // Siffror
Oms:
19,5 mkr (8,5 mkr)
Rörelseres:
2,5 mkr (-975 tkr)
Rörelsemarginal: 13% (-1%)
Anställda: 14 (8)

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev