Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hallå där Willy Silberstein

Publicerad: 30 juni 2013, 18:45

…som krossar allt motstånd med all-time-high-noteringen 16 seminarier.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2013

– Ja, jag har inte räknat men det blir ju en del. Och det har faktiskt tillkommit ett, med Investor på tisdag eftermiddag.

OK, 17 engagemang. Det är värst någonsin!

– Ja, men en förklaring kan vara att en trend är att seminarierna är kortare nu. När jag började för länge sedan var det längre seminarier, nu är de flesta högst en timma.

Hur förbereder du dig?

– Sitter med uppdragsgivare och pratar igenom vad seminariet ska innehålla. Men det var jag i stort sett klar med i mitten på juni. Sedan återstod bara finputsning.

17 seminarier – rör du inte ihop det då?

– Jag törs erbjuda hela mitt veckoarvode om jag tar upp fel sak vid fel tillfälle. Men jag kommer nog vara rätt trött på fredag kväll.  

Vad ska en moderator tänka på?

– Att anslaget ska vara brett, att även icke-experter ska förstå. I Almedalen har jag träffat pensionärer som rest över en vecka och går på massor av seminarier. De ska gå därifrån och känna sig berikade.  

Jag letar en röd tråd i det du ska göra. Kanske brott & kraft?

– (skratt) Ja, det kan stämma. Svensk energi och Brottsförebyggande rådet har flera arrangemang. Men det är mycket utbildningsfrågor också.  

När åkte du till Almedalen första gången?

– Jag är så gammal att jag var med när det bara var Palme som talade. På kvällen var det middag med Olof och Lisbet Palme, en informell tillställning med bara ett tiotal personer. Då hade ingen kunnat drömma om den här omfattningen.  

Nu blir du väl stormrik? Vad tar du?

– Nja, det motsvarar ungefär vad jag tjänar på en månad.  

OK, då gissar vi, det ligger på 20 000–30 000 kronor per seminarium?

– Ja, det kanske ligger där någonstans, men sedan är det rabatter för dem som har flera seminarier.

Och efter en vecka i Almedalen gör du – vadå?

– Jag skäms nästan att svara: jag är ledig i några dagar, men sedan bär det iväg till Båstadsveckan där jag ska ha ett energiseminarium. Jag har aldrig varit på Båstadsveckan tidigare. Men sedan, efter det, ska jag ta det lugnt ett tag.

Och vad gör du i dag?

– Tar mig till Visby. Sedan börjar uppladdningen för veckan. Men det blir inget nattsudd för min del. Men det brukar det inte bli annars heller.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2013

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.