Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hallandsposten förlorar 30 miljoner på spekulationer i USA

Publicerad: 6 mars 2008, 14:40

Hallandsposten har placerat tillgångar i amerikanska kommunobligationer. Nu påverkas man av bolånekrisen i USA och totalt kan tidningen förlora 30 miljoner kronor på placeringarna.


Det är Hallands Nyheter, som liksom Hallandsposten ingår i Stampen-koncernen, som skriver om Hallandspostens placeringar i USA.

Man har placerat pengar i amerikanska kommunobligationer som nu påverkas av bolånekrisen i USA. Under 2007 har man beräknat förlusten till 12 miljoner kronor och 2008 års resultat väntas påverkas med ett minus på 18 miljoner kronor till följd av bolånekrisen, skriver Hallands Nyheter.

– Det här är naturligtvis inte roligt, vi hade ju räknat med att fortsätta tjäna pengar på de här placeringarna, säger Hallandspostens vd Göran Johansson till Hallands Nyheter.

Stampens koncernchef Tomas Brunegård säger att han inte vet om någon annan tidning inom Stampen som förlorar pengar på grund av krisen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.