Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han är Löfvens drömgeneral

Publicerad: 5 juli 2013, 06:36

Foto: Andreas Elgstrand

Samtidigt som Stefan Löfven förbereder sitt Almedalstal lägger han de sista pusselbitarna i det team som ska se till att S vinner valet 2014. Nu återstår sista biten: en valledare. Jan Larsson, i dag kommunikationsdirektör på Nordea, är den som samstämmiga källor pekar ut som den blivande valledaren.


Ämnen i artikeln:

Jan LarssonAlmedalen 2013

I måndags diskuterade Per Schlingmann och Jan Larsson hur regeringsbildandet kan se ut efter valet nästa år. Den ena har just lämnat politiken, den andre kan vara på väg rakt in i hetluften igen. En bit i Löfvens pusslande med valorganisationen fattas fortfarande: en valledare. I förra valrörelsen gick den politiska konsulten Bo Krogvig in i den rollen.

Själv kommenterar Jan Larsson utpekandet så här:
– Jag har förstått att det går sådana rykten och är som alltid smickrad. Men redan för fem år sedan bestämde jag mig för att aldrig dementera eller kommentera sådana rykten. Börjar man dementera när det inte finns någon grund så hamnar man i problem om det någon gång skulle uppstå en grund för ryktet, svarar Jan Larsson.

Enligt uppgift till Resumé fanns det planer på att presentera "valgeneralen" redan under Almedalsveckan, men att det senarelagts.

Om Jan Larsson tackar ja är han en drömvärvning för S. Han kom in på central partinivå redan i valrörelsen 1994 och har tung erfarenhet från både politiken och näringslivet. Politiken har han i blodet, fadern Kjell Larsson var talskrivare åt Olof Palme och senare miljöminister.

Jan Larsson lämnade politiken när Mona Sahlin blev partiledare 2007. Att han inte haft en central funktion i den senaste – och misslyckade – valrörelsen beskrivs som en fördel.

De andra nyckelspelarna i Löfvens team är redan på plats.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Jan LarssonAlmedalen 2013

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.