Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han blir Hjärtats första kommunikationschef

Publicerad: 10 november 2009, 15:40

Primes seniorkonsult Toni Eriksson rycker nu in som tillfällig kommunikationschef hos nystartade Apotek Hjärtat. Det nya apoteksbolaget som ägs av riskkapitalbolaget Altor kommer i januari nästa år ta över 208 svenska apotek.


Toni Eriksson.

Prime PR har skött pr-arbetet åt Altor i samband med deras bud på 208 av de apotek som nu säljs ut från Apoteket AB. Och nu går deras senirokonsult Toni Eriksson in som tillfällig kommunikationschef under uppbyggnadsfasen.
– Vi brukar aldrig kommentera vilka kunder vi har, men jag kan inte förneka att jag nu sköter deras kommunikationssamordning under uppstartsfasen, säger Toni Eriksson.

Altor blir med 208 apotek den största aktören bland de nya privata apoteken. Tvåan Kronan Droghandel retail AB köper 171 apotek.
Men Altor kommer på sikt bli en ändå större aktör på apoteksmarknaden. Inom några år planerar de starta ytterligare 100 nya apotek, förutom de 208 de nu köper från Apoteket AB.
– Vi är en högst tillfällig organisation, Apotek Hjärtat fanns i praktiken inte förrän igår. Just nu är allt i en uppbyggnadsfas, och till de kommande uppgifterna hör bland annat att rekrytera folk till olika befattningar.

Toni Eriksson har bland annat varit informationschef på Socialdemokraterna och i olika befattningar arbetat i Regeringskansliet. Han har tidigare också varit presschef för Saab och andra större företag.
Arbetet med Apotek Hjärtats varumärke leds av konsulten Claes von Hauswolff som driver egna rådgivningsföretaget vonHauswolff.

Janne Sundling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.