Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han kan få rätt mot godisjätten

Publicerad: 25 juni 2008, 13:10

The Naked Cowboy är en institution på Times Square i New York. Efter att han stämt godistillverkaren Mars, som ligger bakom M&M, kan han få 36 miljoner kronor i skadestånd.


Foto: Erik Esbjörnsson

Skälet till rättstvisten är att M&M lanserat en ny figur som ska marknadsföra deras godis. Den blåa figuren har exakt samma utstyrsel – det vill säga nästan ingen alls – som Robert Bruck, skriver Di.se.

Robert Bruck är gatumusikanten som inte var vidare uppskattad och enligt legenden fick rådet av en bekant att ta av sig kläderna för att få bättre respons från publiken. I många år har han roat och oroat trafikanter på Times Square i New York, iklädd endast boots, kalsonger och cowboyhatt.

Mars, företaget som tillverkar M&M, har tidigare krävt att stämningen skulle ogiltigförklaras. Men nu menar en amerikansk domstol att det finns skäl att ta upp frågan. Robert Bruck har licensierat sitt namn och sin utstyrsel till Chevrolet. I det här fallet kan konsumenterna tro att The Naked Cowboy backar upp M&M, vilket inte är fallet.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.