Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han öppnar stödlinje för vuxna som rasar över Greta Thunberg

Publicerad: 27 september 2019, 08:28

"Om du är en vuxen människa som av någon anledning känner dig tvingad att skrika åt ett barn, då finns The Greta Thunberg Helpline här för dig".


Att svenska Greta Thunberg blivit ansiktet utåt för den globala klimatrörelsen har väckt viss kritik. Kritikerna menar att vi för att lösa problemen med de ökande utsläppen bör lyssna på forskare snarare än en 15-åring, vilket även Greta Thunberg varit noga med att påpeka.

Nu får de som känner att de måste skrika åt mobilen varje gång Greta Thunberg dyker förbi i flödet en chans att ventilera sin frustration. Den australiensiska satirikern Mark Humphries har nämligen öppnat den fiktiva stödlinjen "The Greta Thunberg Helpline" dit upprörda kan ringa för att ventilera sina frustrationer, det rapporterar Mashable.

"Vi borde lyssna på experter istället för ett barn" säger en man i reklamfilmen. När telefonisten frågar om han vill kopplas vidare en expert svarar han med att lägga på.

Till och med Greta Thunberg själv har uppmärksammat stödlinjen. Den svenska tonåringen har tidigare varit försiktig med att på något sätt göra narr av sina kritiker. Återstår att se hur hennes uppmärksammande av stödlinjen mottas.

— Greta Thunberg (@GretaThunberg) September 26, 2019Hang in there! Help is available. https://t.co/aenieXxVut

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.