Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Han ska utbilda framtidens toppchefer

Publicerad: 13 augusti 2008, 09:18

Det är Berghs som startar en utbildning för den som vill bli toppchef inom information och marknadsföring. Pr-konsulten Peter Erikson blir bas för utbildningen.


Peter Erikson blir kursledare.

– Vi vänder oss till personer som idag är ansvariga för ett affärsområde och vill ta steget upp I företagets ledningsgrupp. Det har hittills saknats en sådan utbildning som sker i en lagom omfattning, säger han.

Kursen PR-executive pågår under 12 veckor med lektioner en heldag i veckan. Ett viktigt inslag blir ett lyfta blicken utanför landsgränserna.
– Det blir mycket fokus på internationell förståelse. Många utbildningar är för inriktade på Sverige. Som informationsdirektör i en internationell koncern ställs stora krav på att förstå kulturen både internt och externt.

En annan viktig ingrediens blir ledarskap. I kursen ska deltagarna både lära sig hur ledningsgruppsarbete fungerar och hur man blir en bra ledare för en marknads- eller informationsavdelning.

Pr-konsulten Peter Erikson kommer också att bjuda in en rad gästföreläsare.
– Möjligen blir det någon konsult till, men annars blir det bara informations- och marknadsdirektörer som är operativa.

Kursstart är nu i september. Utbildningen avslutas med en resa till Kina. Utbildningen kostar 70 800 kronor. Peter Erikson är delägare och konsult på Sund Kommunikation.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.